Анкета – Издателска програма „Омофор“

Анкета – Издателска програма „Омофор“

Фондация „Покров Богородичен“ представя на вашето внимание анкета, ангажирана с нейната дългогодишна издателска програма – издателство за православна литература „Омофор“.

Интересувате ли се от християнска литература? Помагали ли са ви книгите на „Омофор“ да намерите отговори на лични въпроси, които са били важни за вас? Помагали ли са ви да си отговорите на въпроси, свързани с християнските деноминации? Кои са темите от съвременния живот, по които бихте искали да се чува гласът на Църквата?

Това са само част от въпросите, които поставя анкетата. Давайки своите отговори, вие ще помогнете за усъвършенстването на издателската програма, насоките и качеството на изданията на „Омофор“, ще имате възможност да дадете своите препоръки за избор на автори и теми за нови издания.

Издателството работи повече от двадесет години, за да предлага на български език най-доброто от съвременната православна литература и богословското наследство. С емблемата на „Омофор“ са издадени близо двеста заглавия. Имена като тези на протопр. Александър Шмеман, митрополит Антоний Сурожки, Леонид Успенски, архимандрит Софроний (Сахаров), преп. Майка Мария (Скобцова), св. Николай Велимирович, отец проф. Радован Бигович, Владета Йеротич, и много други забележителни богослови на нашето съвремие бяха непознати на българската публика. Много хора ги срещнаха за първи път в книгите на „Омофор“. В резултат на усилията на издателския екип на българския книжен пазар се появиха издания като: “Майка Гаврила. Аскетика на любовта”, “Паламика” на проф. Георгиос Мандзаридис, “Глобалната сексуална революция” на Габриеле Куби, „До игонените от Рая“ на св. Николай Велимирович, „Ортодоксия“ на Г. К. Честъртън, „Основи на църковната живопис“ на Тодор Митрович, „Разширяването на сърцето“ на архим. Захариас (Захару), и още много изключителни образци на качествената християнска литература.

Целта на „Омофор“ винаги е била да споделя с вас и да свързва хора, убедени в смисъла от четенето на православни книги. Споделянето е интимен акт, в него няма пасивна страна. Извън отклика на този, към когото е насочено, то е невъзможно. Затова екипът на издателството разчита на вашето мнение, разбира колко е ценно времето в наши дни и благодари за отделените минути и за споделянето.

Анкетата можете да попълните ТУК.

 

 

 

 

 

 

+359 2 9871655 omophor@gmail.com
В работни дни
от 10.00 до 18.00 ч.