„Книги за днес“ през юни в памет на отец проф. Радован Бигович

„Книги за днес“ през юни в памет на отец проф. Радован Бигович

На днешния 31 май се навършват 7 години от кончината на една от големите личности на съвременното православно богословие – сръбския отец проф. Радован Бигович, дългогодишен преподавател в Православния богословски факултет на Белградския университет и негов декан. В негова памет през юни посвещаваме рубриката ни „Книги за днес“ на богословските му трудове, излезли на български език – „Църква и общество“ (2003) и „Църквата в съвременния свят“ (2013).

Размисли за книгата споделя отец Стоян Бербатов свещеник в храма „Св. Архангел Михаил“, кв. Еленово, Благоевград, докторант по богословие.

Във видеорубриката „Книги за днес“ писатели, публицисти, богослови, духовници, преводачи, редактори или книжари ще споделят размисли за издания и автори от каталога на „Омофор“, а вас, читателите, каним да изпратите своите коментари и въпроси, които прочетеното е провокирало във вас, на имейл omophor@gmail.com. Най-любопитните от тях ще бъдат публикувани на сайта на издателството и в Православие.БГ. Книгата на месеца можете да намерите с 30% отстъпка в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ (ул. Проф. Асен Златаров 22) и чрез поръчки от офиса на издателството.

Поръчка на книгите с месечна отстъпка:

Църква и общество >>>

Църквата в съвременния свят >>>

 

+359 2 9871655 omophor@gmail.com
В работни дни
от 10.00 до 18.00 ч.