Невидимата заплаха

Невидимата заплаха

Динамичен разказ за влиянието на тоталитарните секти в България и методите им на въздействие.

прот. Силвестър (Станимир Янакиев)

Редактор Сливенски митрополит Йоаникий

2002 г., българска, първо издание
формат 60х90/16, 56 с.
ISBN 954-9700-25-9

Книгата е изчерпана от тираж.

Авторът описва опасния път по „наклонената плоскост”, за да ни даде възможност да се предпазим от страха и капаните на тоталитарните секти.

Прот. Силвестър (Станимир Янакиев) е роден през 1970 г. От 1991 г. се ангажира да проучи характера и поведението на тоталитарните секти в България, за да разкрие на широката общественост методите им на въздействие.
За периода 1994 – 2002 г. изнася над 600 лекции в над 30 училища в София и Сливен. Част от лекциите са проведени по линия на Български червен кръст и Държавна агенция за младежта и спорта (програма МИКС), а други – по поръчки на Инспектората по образованието и проекти на Младежки православен център – гр. Сливен.

„…Прекалено много хора са били въвлечени в тоталитарна секта заради прекалена самоувереност. Те са били убедени, че са в състояние да се контролират във всяка ситуация и никога няма да попаднат под нечие влияние. По този начин хората започват да пушат (Винаги мога да оставя цигарите!), стават алкохолици (Винаги мога да спра да пия!), наркомани (Мога да спра, когато поискам!)…

Наистина тази увереност е довела до нещастен край твърде много хора. Затова, би било жалко, ако продължим тази зловеща статистика. Още по-жалко би било, ако тази статистика се продължи от нашите деца…”

+359 2 9871655 omophor@gmail.com
В работни дни
от 10.00 до 18.00 ч.