Очаквайте новите издания на „Омофор“

Очаквайте новите издания на „Омофор“

И тази година издателство „Омофор“ подготвя нови и интересни заглавия, с които се надяваме да заинтригуваме нашите читатели. Очаквайте съвсем скоро втория том на „Християнската етика“ на Г. Манзаридис. Книгата е увлекателно изложение на православния поглед върху съвременни етични проблеми, особено дискутирани  напоследък в медийното и обществено пространство.

Как да обичаме след проблемно детство; как да общуваме лично с детето; християнско възпитание или „децата сами да решават” и много други интересни въпроси, може да откриете в книгата „Разговори с децата. Споделянето на вярата“ на сестра Магдалена.

След антологията „Българска християнска проза“ тази година очаквайте и сборник с християнска проза за деца.

Изключително полезно издание за издатели, филолози и богослови е „Българско-английски речник на църковните термини“ на Б. Питев и Д. Питева.

Продължаваме да издаваме писанията на съвременни подвижници и духовни старци. Архимандрит Софроний ще бъде представен с книгата „Подвигът на богопознанието“, а неговият ученик архим. Захариас – с книгата „Скритият човек на сърцето“.

Ще открием, обичания от нас автор на „Езерни молитви“, св. Николай Велимирович като сърцевед в неговите „Мисионерски писма“.

Още много интересни издания и вълнуващи срещи с автори очаквайте от нашето издателство през настоящата година.

+359 2 9871655 omophor@gmail.com
В работни дни
от 10.00 до 18.00 ч.