Почивай в мир, Гери!

Почивай в мир, Гери!

Напусна ни внезапно Гергана Икономова – човекът, който се грижеше за предпечата и оформлението на книгите на „Омофор“ и на списание „Свет“, на всички наши плакати и графични материали. 
 
Гери беше обичана от всички; тих и търпелив човек с огромно сърце, всеотдайна майка и незаменим колега. Всичко правеше с любов, с дълбоко преживявяне, с лично посвещение. Тя четеше всички текстове; десетките книги и стотици статии, върху които е работила, са минали през ръцете и сърцето ѝ. Всички те са запечатали погледа на Гери към света, нейния прочит на темите, които представяме, нейното чувство на съпричастност. 
 
Прецизна, упорита и неподражаема в работата си, тя беше истински художник и талантлив дизайнер. От нейните ръце са излезли едни от най-красивите корици, правени в България. Вие няма да прочетете името ѝ на кориците, защото „не виждаше смисъл“ в това; заради рядката ѝ скромност и деликатност. Тя не обичаше да говори за себе си. Вярваше, че всичко е общо дело и се смущаваше да изтъква своя принос. Не очакваше признание, обратно – тревожеше се дали е дала най-доброто, на което е способна. Като всички талантливи и добри хора, тя мислеше най-вече за другите – винаги искрено, ненатрапливо готова да помогне, да направи каквото трябва.
 
Ще е нужно много време, за да повярваме, че си е отишла. Трудът ѝ ще пребъде след нея, а мястото ѝ сред нас няма как да бъде заето. 
 
Поднасяме най-искрени съболезнования на семейството и близките ѝ хора.
 
Благодарим ти за всичко, мила и обична Гери! Няма да те забравим! 

 

Светъл път, почивай в мир!

+359 2 9871655 omophor@gmail.com
В работни дни
от 10.00 до 18.00 ч.