Православната вяра и живот

Православната вяра и живот

Книгата на свещ. Стоян Чиликов идва в отговор на размишленията му като пастир относно това, защо църквите са празни и християнската нравственост и православният етос остават само в книгите на християнска тематика?

В неговия отговор е отправена покана към съвременния човек: “ела и виж”; вкуси от Христос, влез в Църквата, живей в нейните тайнства, научи се да обичаш, да даваш и да се молиш, тогава от опит ще разбереш как в богообщението се раждат истините на вярата.

“Православната вяра и живот” въвежда читателя в основни вероучителни истини на православната християнска вяра – отношението християнска вяра и религия, Бог и човек, догматът за Света Троица, Иисус Христос, св. Богородица. В книгата може да откриете изяснение на църковните  тайнства и литургията; духовният опит и борбата със страстите; блаженствата и църковните празници.

Отец Стоян Илиев Чиликов е свещеник в храм “Св. Георги” в кв. Дървеница, София, доцент при катедрата по Теология на Философско- историческия факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”. Специализирал е в Московската духовна академия, Латеранския Университет в Рим и в Солунския Университет “Аристотел”. Други книги от същия автор: Учението за Божията майка в богословието на св. Григорий Палама, 2003; Спасението на човека според св. Йоан Златоуст, 2006; Въведение в богословието на отците, 2007; Красотата на света,  2007.

+359 2 9871655 omophor@gmail.com
В работни дни
от 10.00 до 18.00 ч.