Монахът в мен

Монахът в мен

Книгата “Монахът в мен” вдъхновява да се впуснем по древния път на монашеската духовност.

В продължение на години австрийският журналист, католикът Хайнц Нусбаумер се потапя в света на Православието и посещава като поклонник манастирите в планината Атон. Там открива един различен свят, който предлага неповторимо съкровище от житейски опит.

Книгата му разказва за силата на щастието, което струи от тишината. Разкрива пътища за осмисляне на живота, които нямат нищо общо със стратегии за богатство и физическо здраве, а са вкоренени в способността да се вслушаме дълбоко в сърцето си, да поспрем за миг и така да постигнем душевен покой.

„Монахът в мен”  е издание, превърнало се в събитие. Тя се появява на книжния пазар в Австрия преди около година и над 20 седмици заема челни места в списъка на бестселърите по всички австрийски медии. В интернет-книжарница Amazon.de “Монахът в мен” получава 5 звезди – възможно най-високата оценка. Преведена е на гръцки, италиански и други европейски езици.

Проф. Хайнц Нусбаумер е публицист, автор на книги и издател на австрийския седмичник “Die Furche”. От 1971 до 1989 г. Хайнц Нусбаумер ръководи външнополитическия ресор на виенския ежедневник “Kurier”. В периода 1989 г. до 1999 г. е говорител на президентите на Австрия Валдхайм и Клестил. От 2001 г. води телевизионната дискусионна поредица “ОРФ -философикум”, от 2002 г. е председател на най-голямото селище за отглеждане на деца без родители в Европа „SOS-Киндердорф” в Хинтербрюл край Виена, говорител на “Инициатива за качество в журналистиката”, съинициатор на “Платформа християни и мюсюлмани”.

За поръчки: Фондация Покров Богородичен, бул. Черни връх 68, София 1407, тел. (02) 9871655, моб. 0886 149 991, Ивайло Недков