Книжарница

Въведение в съвременното православно богословие

Original price was: 13.00лв..Current price is: 10.40лв..

Карл Кристиян Фелми

Налично

СЕП: BTBC0039 Категория: Етикет:

Описание

Автор: Карл Кристиян Фелми
Превод от руски: Свилен Тутеков, Даниел Йорданов
Редактор: проф. Тотю Коев
Година на издаване: 2007 г.
Формат: 14.5/21.5
Меки корици
Страници: 373
ISBN 978-954-9700-58-9

„Най-новото православно богословие е насочено срещу едностранчивия интелектуализъм, но не е против обръщането към интелекта като такъв. То се стреми да се върне към начина на мислене на светите отци, чиято насоченост към опита и към познаваемото в опита е толкова безспорна, колкото е безспорно тяхното високо интелектуално равнище, както и стремежът им да опишат опита на християнската вяра.”
Книгата „Въведение в съвременното православно богословие” е предизвикателство за всяко богословие, което е отделено от църковния, литургичния и мистичен опит и духовност, привнесени в жертва на науката и нейната методология.
Като се базира на авторитетните възгледи на богослови като о. Павел Флоренски, Владимир Лоски, Христос Янарас, Христос Андруцос, проф. Фелми споделя убеждението, че не можеш да станеш православен от книгите в своя кабинет, без въобще да се докоснеш до живота, а трябва преди всичко да заживееш православно, защото няма друг път. Православието може да се разбере само в опита на Църквата или живия религиозен опит.

Издателство Омофор

Допълнителна информация

Тегло 0.450 кг
Издател

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Въведение в съвременното православно богословие“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − 1 =