Книжарница

Детски писма до Бога

Original price was: 16.00лв..Current price is: 12.80лв..

Налично

Описание

Малката книжка “Детски писма до Бога” се появява в далечната 1966 г. в Америка и бързо се превръща в международен бестселър, претърпял десетки издания и преведен на всички световни езици. Автор e известният илюстратор и карикатурист Стюърт Хампъл (1926-2010) в сътрудничество с редактора Ерик Маршал. Двамата превръщат колекцията си от детски умотворения в книжка с милионен тираж, очертаваща непосредствения подход към най-сложните въпроси на вярата, характерен за децата. Какво се случва, когато детето реши да изпрати писмо на Създателя? Провокациите, удоволствието от сблъсъка с неподправената искреност, неочакваният хумор и понякога удивителната яснота на мисълта – всичко това можете да намерите в тази малка книжка, съдържаща въпроси, кратки молитви, съмнения, молби за дребни услуги, възхищения – и всичко това, недокоснато от цинизма на възрастния, но извиращо от чистото любопитство и усещането за чудото на съществуването.

По мотиви от книжката през 2004 г. е представен и мюзикъл със същото заглавие, игран успешно на Бродуей.

Ето какво пишат в предговора на книжката двамата автори:

Писмата в тази книжка изразяват една много интересна част от детския свят. Темите в нея се отнасят до вярвания, желания, въпроси и съмнения, характерни и важни за всички деца. Някои от писмата са обезоръжаващо мъдри, други – наивни; някои са интелигентни, други – по-простички; едни са написани с благоговение и звучат солидно и сериозно, други са озарени от усмивки. Но всички писма са адресирани до Бога с надежда и доверие.

Възрастните, разбира се, знаят, че тези писма няма да стигнат до адресата си, без значение с колко пощенски марки са облепени. Но, от друга страна, възрастните понякога знаят толкова по-малко от децата…

“Детски писма до Бога” е издадена на български език от Издателска къща Омофор. Илюстрациите са на Анелия Пашова, а преводът – на Пламен Сивов.

Представяне на книжката в “Къща за птици”

Издателство Омофор

Допълнителна информация

Тегло 0.160 кг
Съставителство

Стюърт Хемпъл, Ерик Маршал

Корици

Меки

Формат

14.80х15

ISBN

978-954-2972-67-9

Страници

88

Издател

Превод от английски

Пламен Сивов

Година на издаване

2018

Илюстрации

Анелия Пашова

Тегло

0.154

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Детски писма до Бога“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − seven =