Книжарница

Кълбо и Кръст

4.00лв.8.00лв.

Джилбърт К. Честъртън

СЕП: BUGC0010 Категория: Етикет:

Описание

alt

Джилбърт Честъртън е известен английски поет, белетрист и публицист, оставил е огромно наследство в областта на англоезичната литература и публицистика. Той е един от най-признатите християнски апологети на 20-ти век.

Романът „Кълбо и кръст” представлява 20 сюжетни разказа с водещи персонажи ревностният католик Макклейн и войнственият атеист Търнбул.

В съвременното общество липсва позицията на изявения атеист. Атеизмът придоби много лица, много образи. Интересното е, че можем да го открием зад религиозни движения, псевдофилософски и религиозни търсения. Ето тук е проблемът на изявената искреност на определената позиция, която предизвиква към диалог и търси разкриването на другия. Искрено търсещият християнин пребивава в общение, каквото представлява молитвата, той постоянно е в общение с Бог. Тази е средата, в която трябва да общува и с другия, различния от него. В тази посока за мен е изключително важно това, което Честъртън дава като насока – да обявим дуел на безразличния човек, на този, който не желае да изяви своята вътрешна убеденост, своето вътрешно търсене, а то неизменно отвежда към Бога. Съвременният човек наистина не е наясно какво е да си атеист, защото не познава личната си вяра.

Мария Иванова

Издателство Омофор

Допълнителна информация

Тегло 0.250 кг
Издател

Автор

Превод от английски

Ваня Николова

Година на издаване

2007

Корици

Меки корици

Формат

21х14,5

Страници

254

ISBN

978-954-9700-62-6

Вид на книгата

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Кълбо и Кръст“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + nineteen =