Книжарница

Просто вярвайте – 101 християнски притчи и сказания

Original price was: 5.50лв..Current price is: 4.40лв..

Изчерпан

СЕП: VZFR0016 Категории: , Етикет:

Описание

Съставител: Олга Петровна Клюкина
Превод от руски: Мария Момирова
Година на издаване:  2015, първо издание
Формат: 15,5/11,5
Меки корици
Страници: 138
ISBN 978-954-2972-43-3

В книжката джобен формат ще откриете притчи и мисли на свети отци, старци и християнски философи за смисъла на живота, за вярата, молитвата, смирението и любовта.

Из книгата

Притчата често служи за пряко наставление –  религиозните или морални поучения се възприемат най-добре в иносказателна, алегорична форма. По това притчата е близка до баснята, но се отличава по мащаба на обобщението, по значимостта на идеята, която съдържа.

Недостъпните за чувствените човешки възприятия идеи, лишени от зрителен и осезателен образ – защото и Бога, и Царството Небесно не можем нито да видим, нито да обхванем с разума си – притчата прави видими и осезателни.

На пръв поглед – обикновена притча, а понякога така дълбоко се запечатва в душата. И не просто се помни, а действа като невидим ключ. Достатъчно е да го завъртиш в паметта си и по чудесен начин да забравиш за суетата, за всичко временно. И отново се оказваш в пространство, в което така радостно и леко мислиш за Бога, за своето предназначение в света; иска ти се да станеш по-добър и по-чист и да не се разпиляваш за дреболии. Иска ти се просто да вярваш – изцяло да се довериш на Бога и Неговия Промисъл.

 

СТАРЕЦЪТ АМФИЛОХИЙ МАКРИС дълги години бил настоятел на манастира „Св. Иоан Богослов” на остров Патмос, основал на гръцките острови манастири, детски приюти и богоугодни заведения.

Мъдрият старец обичал да говори с притчи.

– Христос често идва и чука на вашата врата и вие го каните да поседне в преддверието на вашата душа. После потъвате в работите си и забравяте за Великия Гост. Той чака да се появите, но ако прекалено дълго се забавите, Той става и си тръгва. А понякога сте толкова заети, че Му отговаряте през прозореца. Не намирате време дори да Му отворите вратата.

Издателство Омофор

Допълнителна информация

Тегло 0.100 кг
Издател

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Просто вярвайте – 101 християнски притчи и сказания“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × four =