Книжарница

Психологическото и религиозното битие на човека

Original price was: 14.00лв..Current price is: 11.20лв..

СЕП: PSYC0021 Категории: ,

Описание

Неврозата като шанс за съзряване, възприятието на времето в психоанализата и аналитично ориентираната психология, психозите и литературата, езическото, старозаветното и новозаветното в модерния човек са само част от интригуващите теми в книгата на проф. Владета Йеротич.

  Човекът е както душевно същество, така и homo religiosus, едно отворено за светостта, търсещо Бога създание. Има психолози и психотерапевти, които, прехласнати от богатството и безграничността на човешката душевност, губят от поглед самата му душа, онова, което се намира отвъд душевните прояви и е самият реален корен на душата и личността в нейната психофизична и духовна цялост. Но има, за съжаление, и богослови, толкова запленени от свръхразумните божествени тайни, че не са в състояние да обърнат внимание на обикновения страдащ човек от всекидневието, най-често привързан към преходното и греховното, но заедно с това и винаги жаден за истински живот, спасение, смисъл, добро, красота, истина и святост.

С тази книга, а и с целия си живот и дело д-р Йеротич успява да избегне и Сцилата на психологията без Бога и без душата, водеща до психотерапия без истинско изцеление и спасение на цялостния човек, и Харибдата на богословието без отговор на трагичните въпроси на лутащото се човешко същество, на човека от плът и кръв, който остава душевен и духовен дори и в най-дълбокото падение на своята богообразна човешка природа.

Бачки епископ Ириней

Допълнителна информация

Тегло 0.300 кг
Издател

Автор

Превод от сръбски

Андрей Романов

Редактор(и)

Свилен Тутеков

Година на издаване

2013

Формат

145/213

Корици

Меки

Страници

239

ISBN

978-954-2972-22-8

Вид на книгата

e-Kнига, Книжно тяло  

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Психологическото и религиозното битие на човека“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × five =