Книжарница

Пътят към сърцето

4.80лв.6.00лв.

Aрхимандрит Захария

СЕП: BLBC000083 Категория: Етикет:

Описание

Пътят на сърцето“ е сборник, който включва лекциите и беседите на архим. Захария, изнесени по време на двете му посещения в България през 2007 и 2008 година.

alt

Тема на сборника са пътищата за намирането, просвещаването и благодатното разширяване на сърцето, които авторът разкрива въз основа на опита и богословието на св. Силуан Атонски и старец Софроний (Сахаров). Включени са и други негови текстове по темата.

Архимандрит Захария, роден през 1943 г. в Кипър, е духовно чедо в продължение на 27 г. на старец Софроний (Сахаров) и духовник в основания от стареца манастир „Св. Йоан Кръстител” в Есекс, Великобритания. Изучавал е богословие в Православния богословски институт  „Св. Сергий” в Париж и Богословския факултет на Солунския университет, където получава и докторска степен.

Огромната трагедия на нашето време е в това, че ние живеем, говорим, мислим и дори се молим на Бога извън сърцето си – извън дома на нашия Отец. А сърцето е мястото, където иска да почива „Духът Божий”, за да се „изобрази в нас Христос”. Само тогава можем да се изцелим и да станем личности-ипостаси по образа на истинската и съвършена Ипостас на Сина и Словото на Бога, Който ни е сътворил и изкупил с драгоценната Си Кръв в непостижимата Си саможертва. Ако „обработваме” почвата на сърцето си с плуга на покаянието и непрестанно го напояваме с живата вода на благодатта, ще дойде време, когато „ще се ден развидели и зорница изгрее в сърцата ни”. В един момент енергията на Духа на Истината, натрупала се в сърцето, ще го отвори, ще го разшири до безкрайност и то ще стане способно да обгърне небето и земята и всичко съществуващо. В онзи ден човекът ще влезе в Истината и ще се роди отново като истински човек.

Изтеглете или разгледайте демонстративен файл на електронната книга:

Пътят към сърцето“ във формат *.pdf от тук
Пътят към сърцето“ във формат *.epub от тук

Издателство Омофор

Допълнителна информация

Тегло 0.4000 кг
Издател

Автор

Година на издаване

2009

Формат

21х14,5

Корици

Меки

Страници

270

ISBN

978-954-9700-84-8

Вид на книгата

e-Kнига, Книжно тяло  

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Пътят към сърцето“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 15 =