Книжарница

Разширяването на сърцето

14,40лв.

Налично

Описание

Посредством молитвата енергията на истинния Бог пронизва битието на човека и го дарява със силата да се бори за осъществяване на своето призвание. Колкото по-дълго пребивава в молитва, толкова по-голяма е неговата устойчивост към онова, което опорочава или възпрепятства потока на нейното действие. Молитвата поражда молитва. Делото на тази борба е възвишено и съзидателно, изпълнено с мъдрост и вдъхновение, красота и величие.

В сърцето, което е мястото, където се култивира Божието общение с човека, се явява, действа и се моли Божият дух. Молитвеното отваряне на сърцето лекува човешката личностност. Умът на човека се съсредоточава в сърцето и се съединява с него. Така сърцето се разширява, за да побере всичката пълнота на Христовата любов. Следователно цялата молитвена борба има за своя цел откриването и завоюването на сърцето.

Архимандрит Захариас

 

Архимандрит Захариас, роден през 1943 г. в Кипър, е духовно чедо в продължение на 27 г. на старец Софроний (Сахаров) и духовник в основания от стареца манастир „Св. Йоан Кръстител“ в Есекс, Великобритания. Изучавал е богословие в Православния богословски институт „Св. Сергий“ в Париж и Богословския факултет на Солунския университет, където получава и дикторска степен. Автор на редица книги и статии и гост-лектор в богословски факултети по света.

Издателство Омофор

Допълнителна информация

Тегло 0,430 кг
Автор

Корици

Меки

Формат

14/21

Вид на книгата

Издател

Година на издаване

2018

Тегло

0.431

ISBN

978-954-2972-61-7

Страници

345

Превод от английски

Божидар Питев

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Разширяването на сърцето“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four + three =