Книжарница

Усещане за Бога

2.80лв.5.60лв.

Осем слова за духовното израстване

СЕП: BTBC00028 Категория: Етикет:

Описание

alt

„Усещане за Бога. Осем слова за духовното израстване” е книга, която се основава на буквалния смисъл.

Това не е книга с идеи, нито с морални правила („Не се опитвай да намериш в Свещеното Писание рецепти или правила за твоя живот. Не влагай свои мисли. Чети, за да научиш какво казва Бог, и Бог ще те вдъхнови.”). Бог не е някаква отвлечена „първична движеща сила”. Той е осезаем. Чуваш Го да ти казва „ето Ме”. Усещаш Го като светлина и внезапна духовна радост.

Нима съществува такъв Бог? Старецът Емилиан не иска от нас просто да се запитаме или да дискутираме. Предизвиква ни да говорим директно на Бога и да Го очакваме.

Старецът архимандрит Емилиян (в мире Александрос Вафидис) е роден в Никея, обл. Пирея, през 1934 г. Постриган за монах през 1960 г. в манастира Дусику. През следващата година вече е йеромонах, духовник и игумен на св. обител “Преображение Господне” (Големия Метеор). През 1973 г. цялото братство се премества в манастира Симонопетра (Света Гора), където старецът Емилиян е избран за игумен и остава такъв до 2000 г., когато се оттегля поради болест. Днес той живее в метоха “Благовещение Богородично” (Ормилия) към обителта и се радва на любовта и грижите на своите духовни чеда.

В книгата „Усещане за Бога. Осем слова за духовното израстване“, е представено най-същественото от учението на стареца Емилиан – игумен на манастира Симонопетра (Света Гора):

1. За молитвата.
2. Молитвата на Света Гора.
3. Присъствието ни в храма.
4. Отношенията ни с ближните.
5. Духовен живот.
6. Великото тайнство Брак.
7. Духовното четене.
8. Светата Литургия.

Издателство Омофор

Допълнителна информация

Тегло 0.200 кг
Издател

Автор

Година на издаване

2011

Корици

Меки корици

Формат

17х11

Страници

255

ISBN

978-954-9700-98-5

Вид на книгата

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Усещане за Бога“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − 17 =