Книжарница

Ще видим Бога както си е

4.00лв.6.80лв.

Архимандрит Софроний (Сахаров)

СЕП: BTRP0014 Категория: Етикет:

Описание

alt

“Ще видим Бога както си е” е уникална по рода си книга. Нейният автор – архимандрит Софроний, ученик на безспорно най-големия православен подвижник на съвременната епоха – преподобни Силуан Атонски – под формата на своя „духовна автобиография” всъщност ни представя в синтезиран вид най-важното от православното подвижническо и догматическо предание, като при това зрителният фокус и акцентите са съобразени с една съвременна гледна точка.

Без никакво преувеличение може да се каже, че осъщественият от архимандрит Софроний синтез е най-силното днешно свидетелство за неизменно пребъдващата през вековете вечна актуалност на Православието. Сам опитно преживял онова, което споделя с нас като свое „лично откровение”, авторът по най-убедителен начин ни показва, че Христовите заповеди не са просто някакъв „морален кодекс”, а явеният на Земята Божествен живот.

В наши дни, когато размиването на критериите за различаване на доброкачествените от злокачествените духовни плодове е станало едва ли не „знамение на времето”, свидетелството на тази своеобразна изповед е още по-ценно и поради това, че ни посочва вкуса на същински християнския живот, та имайки вече здрава опорна точка, да можем по-лесно да разпознаваме истинската стойност на предлаганите ни духовни продукти.

Автор: Архимандрит Софроний (Сахаров)
Превод: Ивайло Данов, Мила Игнатова
Година на издаване: 2005 (първо издание)
Меки корици
Формат: А5
Страници: 332
ISBN 954-9700-43-7

Издателство Омофор

Допълнителна информация

Тегло 0.320 кг
Издател

Автор

Превод от английски

Ивайло Данов, Мила Игнатова

Година на издаване

2005

Формат

А5

Корици

Меки корици

Страници

332

ISBN

954-9700-43-7

Вид на книгата

e-Книга, Книжно тяло

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ще видим Бога както си е“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − 6 =