„Готово е сърцето ми“ на Майка Мария (Скобцова)

„Готово е сърцето ми“ на Майка Мария (Скобцова)

cover1.inddНовата книга на издателство Омофор „Готово е сърцето ми“ е събрала творчеството на Майка Мария Скобцова. Една забележителна личност, която впечатлява както със словото и таланта си, така и с примера на монашеско служение в света.

„Каква е тайната на творчеството на Майка Мария? Колкото повече четеш текстовете ѝ, разглеждаш иконите ѝ, запознаваш се с дейността ѝ сред онеправданите и отритнатите, толкова по-ясно осъзнаваш, че цялото активно светско монашество на майка Мария (приела е монашески чин в емиграция през 1932 г. с името на преп. Мария Египетска) е проникнато с трепет и молитва. Тя живее в тежки времена, когато невинаги може да намериш сили, за да помогнеш на самия себе си, а да не говорим за ближния, или пък – още по-малко – за далечния. А тя е намирала сили!

Митрополит Антоний Сурожки казва за нея: „Тя е успяла, следвайки своя Господ и Учител, да обича „напразно“, „безответно“: да обича хора пропаднали и безнадеждни, онези, „от които така и така нищо няма да излезе“, които „и на оня свят няма да се поправят“, само защото са ѝ били „свои“, сънародници, онеправдани, загиващи; а впоследствие, по време на войната, просто защото това са били хора в положение на смъртна опасност, страх, гонение, гладни, осиротели – свои не по кръв, не защото са принадлежали към една или друга народност, а защото Христос е пролял кръвта Си за тях, защото е била завладяна докрай от Неговата божествена любов“.

Из предисловието на Ксения Кривошеина

Брой на страници: 242

Корици: меки

Размери: 21×14

ISBN: 9789542972532

Цена: 15 лв.

За поръчки: Фондация Покров Богородичен, Бул. Черни връх 68, София 1470, тел. (02) 9871655, моб. 0886 149 991

Поръчка онлайн >>>